Heerlijke Anti-Middag-Dip – Lunchsoep

Deze soep is supermakkelijk en zorgt er bovendien voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Resultaat: geen last van een energiedip zo tegen vieren!

Dit heb je nodig (2 personen):

  • Ui, knoflook
  • Eetlepel kokosolie (wat olijfolie kan ook)
  • Grote stronk broccoli
  • Ongeveer 250 gram spinazie
  • 1 avocado
  • Groentebouillon van een blokje (zonder gist, b.v. van de Ekoplaza)

Zo maak je het:

  • Snij de ui en de knoflook klein en snij de broccoli in roosjes
  • Maak een halve liter groentebouillon van één bouillonblokje
  • Snij de avocado in blokjes
  • Fruit de ui en de knoflook in de olie, heel zachtjes zodat de knoflook niet verbrandt
  • Voeg de broccoliroosjes toe, bak heel even mee en zet de groenten dan ‘onder water’ met de bouillon, eventueel aangevuld met wat kokend water.
  • Kook het geheel ongeveer 10 minuten, totdat de broccoli zacht is (ik vind de smaak het beste als de broccoli beetgaar is)
  • Voeg de spinazie toe, totdat het geslonken is.
  • Voeg vervolgens de helft van de avocadoblokjes toe en pureer het geheel.
  • Ik vind het lekker als het geen gladde soep wordt en er stukjes broccoli, avocado en spinazie overblijven.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Voeg tot slot de resterende avocadoblokjes toe en…  chilivlokken als je van pittig houdt!

Bon apetit!