Skip to main content

Werkwijze

 
Voedingscoaching

Kennismakingsgesprek
Tijdens dit gesprek (max. 20 minuten) hoor ik graag jouw persoonlijke verhaal. Waar loop je tegenaan en wat heb je allemaal al geprobeerd? Ik vertel je wie ik ben en wat mijn werkwijze is. Daarnaast is het gesprek bedoeld om te ervaren of er een klik is tussen ons. Dit is een belangrijke voorwaarde voor een geslaagde samenwerking! Het kennismakingsgesprek doen we telefonisch. Maar je bent ook welkom in mijn praktijk.

Intakegesprek
Voelt de kennismaking bij ons allebei goed, dan plannen we een intakegesprek in. Van te voren stuur ik je een uitgebreide vragenlijst toe en ik vraag je een voedingsdagboek bij te houden. Tijdens het gesprek word je gewogen en gemeten. Op basis van al deze informatie en jouw hulpvraag, bespreken we wat jij nodig hebt om jouw doel(en) te bereiken. Het intakegesprek duur ongeveer 75 minuten.

Na afloop van het intakegesprek maak ik een voedingsanalyse en een leefstijladvies voor je. Dit advies bespreken we tijdens een vervolgconsult.

Vervolggesprekken
Tijdens de vervolggesprekken evalueren we steeds de afgelopen weken. Hoe is het gegaan, ben je ergens tegenaan gelopen of vind je iets moeilijk? Waar zit je kracht en hoe blijf je gemotiveerd? Naast voedingstips geef ik je inzichten in je gedrag en patronen, zodat ze je doel niet in de weg staan. Meestal zal een gesprek van 25-30 minuten voldoende zijn. Soms loop je ergens tegen aan waar we het beste de tijd voor kunnen nemen. In overleg plannen we dan een sessie van een uur in.

Een coachingstraject duurt gemiddeld zo'n zes sessies, waarbij we elkaar om de week zien. Tussen de eerste en de tweede sessie zit vaak een week en tegen het einde van het traject zit er vaak meer dan twee weken tussen. Dit stemmen we af op jouw behoeften. Naast het coachen hebben we elke sessie een meet- en weegmoment.

Eenmalig voedingsadvies

Wil je inzicht in je huidige voedingspatroon en wil je verbetertips? Heb je geen moeite om je voedingsgewoonten te veranderen en heb je geen behoefte aan een coachingstraject? Als je jouw gegevens achterlaat via het contactformulier, neem ik telefonisch contact met je op. Tijdens dit gesprek hoor ik graag de achtergrond van jouw hulpvraag en leg ik mijn werkwijze toe. Ik stuur je een vragenformulier toe en ik vraag je om gedurende een week een voedingsdagboek bij te houden. Vervolgens plannen we een gesprek voor een toelichting op het voedingsadvies. Dit kan via beeldbellen of in mijn praktijk.

 

Love yourself enough to live a healthy lifestyle